Отборът на Наполи изигра превъзходен мач и напълно заслужено разби гостуващия на

...
Отборът на Наполи изигра превъзходен мач и напълно заслужено разби гостуващия на
Коментари Харесай

Вдъхновен Наполи разказа играта на много слаб Ливърпул в ШЛ

Отборът на Наполи изигра великолепен мач и изцяло заслужено разби гостуващия на " Стадио Диего Армандо Марадона " отбор на Ливърпул с гръмкото   в завладяващ дуел от първия кръг на група A в Шампионската лига. Всичко стартира още в петата минута, когато  Пьотр Жиелински откри от дузпа, а  Андре Замбо Ангиса удвои в 31-ата минута. Джовани Симеоне направи резултата типичен в 44-ата минута с първия си гол в шампионата, а Жиелински вкара второто си попадение в 47-ата минута. Луис Диас върна един гол за гостите в 49-ата минута, което обаче се оказа само като почетно попадение. Вратарят на " алените " - Алисон, пък избави втора дузпа в 19-ата минута, този път изпълнена от Виктор Осимен.

Мениджърът на гостите - Юрген Клоп, бе направил три промени от дербито с Евертън (0:0) в събота. Роберто Фирмино заменя на върха на офанзивата Дарвин Нунес, Анди Робъртсън се завръща в отбраната за сметка на Константинос Цимикас, а Джеймс Милнър в халфовата линия за сметка на Фабио Карвальо, който е контузен. Тиаго Алкантара е възобновен, само че стартира мача на аварийна пейка, където е и новото попълнение Артур.

Лучано Спалети пък залага на възобновения Виктор Осимен от първата минута, а Хвича Кварацхелия също започва.

Домакините стартираха доста мощно и още преди да е изтекла и първата минута можеха да поведат в резултата. Тогава Виктор Осимен получи на десния фланг, напредна на скорост, преодоля излезлия напред Алисон и стреля от дребен ъгъл, само че топката се отби от лявата греда на бразилския пазач. Малко по-късно нападателят още веднъж бе потърсен с дълго подаване, само че този път вратарят на " алените " излезе в точния момент и мазета топката.

Голът обаче стана факт в петата минута. Пьотр Жиелнски получи подаване от Хвича Кварацхелия и полякът стреля пред наказателното поле, а топката се отклони от ръката на Джеймс Милнър и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана точно Жиелнски, който означи, пращайки Алисон в противоположния ъгъл.

Piotr Zielinski gives Napoli the lead early on against Liverpool
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР